Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Април Како ќе освоиш нови океани, ако не го изгубиш погледот од брегот! Тие што знаат молчат, а тие што не знаат зборуваат! Подобро е да се спречи, отколку да се лечи! Будни се оние кои сакаат, спијат мирно оние кои се сакани. Кавгата со будалата е доказ дека се двајца. Ништо не е толку вредно доколку се наоѓа лесно! 50% од проблемот е решен, откога ќе почнеш да се справуваш! Ти не правиш грешки, грешките те прават тебе! Не гледај никого надолу, освен ако помагаш! Мислиш дека знаеш се? Наскоро ќе се разубедиш! Држи ги пријателите близу, а непријателите поблиску! Имаш 2 уши и 1 уста, слушај дупло повеќе! Подобро изгуби игра и научи лекција, отколку обратно! Не оставај за утре она што можеш денес! Не е до картите, туку до начинот на кој играш! Разлика меѓу фикција и реалност? Фикцијата мора да има логика! Имај став за нешто, оти ќе паѓаш на сешто! Не барај лесен товар, туку силен грб! Најбогат не е оној со најмногу, току оној што најмалку му треба! Ако се има желба, има и начин! Вистинско пријателство е и кога тишината е пријатна! Умните дозволуваат да ги лажат, но не и да ги излажат. Реката се запознава со пливање, а луѓето со разговор. Не е срамота да не знаеш, срамота е да не дознаеш! Тајната на успехот е во постојаноста на намерата! Кога вистината ќе почне да се движи, ништо не може да ја запре! Жалев за чевли, додека не сретнав човек без стапала. Војната се започнува лесно, тешко се запира, невозможно да се заборави! Умните луѓе учат од грешките! Знаењето е богатство, но во праксата е клучот!