Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Ноември Животот е доволно долг ако знаеш како да го користиш. Љубов а да се грижиш за партнерот, дури и кога сте лути. Должноста налага да ги правиме нештата добри, а љубовта ни налага да ги правиме убави. Неуспехот е можност да се почне одново. Само овој пат со искуство. Секое нешто си има убавина, но не секој може да ја види. Не прави го она на другите, што не сакаш тебе да ти го прават. Зборот „КРИЗА“ доаѓа од Кинеските знаци за опасност и можност! Грижата е како клацкалка. Ти дава нешто да правиш, а не те носи никаде. Искуството е она што ти се случува, а што правиш со искуството е она што ти се случува. Зафати се со сакање, за да немаш време за омраза, жал или страв. Животот е уметност на цртање без бришење. Верувај си на инстинктот, кој обично се базира на факти архивирани во твојата потсвест. Пристапот е мала работа која прави голема разлика. Молчењето е најдобар одговор на провокација. Трпението и на најдобрите луѓе има крај. Љубовта е како вода. Можеме да се удавиме, а не можеме да живееме без неа. Кога им кажуваш ДА на другите, осигурај се дека себеси не си велиш НЕ! Целта е секогаш достапна, за оние што сеуште се движат. Не лимитирај си ги можностите, елиминирај ја лимитираноста. Успехот ги брише сите грешки. Тајната на креативноста е да си го прикриеш изворот! Умен човек го решава проблемот, мудар човек го избегнува! Колку помалку пороци, толку помалку врлини! Само сонцето, месечината и вистината не може да се сокријат! Мирот доаѓа одвнатре, не барај го надвор! Заштеден денар е заработен денар! Никогаш нема да видиш виножито, ако гледаш само надолу! Никогаш не гледај што е направено, гледај што треба да се направи! Зборовите без дела, се како бунар без вода! Умен човек сослушува, без разлика колку глупо некој зборува!