Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Септември Како ќе влезе светлината, ако нема пукнатини! Личноста е производ на мислите. Како размислуваме, такви сме! Користи ја секоја прилика да бидеш среќен, бидејќи животот е прекраток! Оној што ги знае сите одговори, ги нема поставено сите прашања! Мудроста не се добива, се стекнува со времето! Историјата не се повторува! Историчарите се повторуваат! Глупост значи да не си свесен колку си глуп! Малите луѓе имаат желби, а големите имаат цел! Подобро обиди се и згреши, отколку да се прашуваш како би било! Не деградирај се себеси, градирајќи некој друг! Не е исто да го познаваш патот и да одиш по него! Ветерот не може да ги скрши дрвјата, бидејќи научиле да се виткаат! Подобро живеј еден ден како лав, отколку илјада денови како овца! И најголемиот брод може да потоне од мала дупка! Има премногу луѓе, а премалку човечки суштества! Кога неможеш да процениш некого, погледни му ги пријателите! Издигни се над бурата и ќе го видиш сонцето! Најдобар начин да се расположиш, е да расположиш некого! Грам емоции е еднакво со тон факти! Ако си жеден ископај бунар! Не мешај ја активноста со достигнување! Колку поголем изговорот, толку поголема лагата! Живеј го животот пред да те напушти! Понекогаш мора да каснеш, за да ги потсетиш дека имаш заби! Подобро да повредиш некого со вистината, отколку да го доведуваш до заблуда со лаги! Никој не може да направи се, а сите можат да направат нешто! Кога одиш да собираш мед, подготви се за убоди од пчели! Критикувањето е лесно, уметноста е тешка! Колку повеќе се разбираш, толку повеќе се контролираш! Тие што велат дека е невозможно, не треба да им пречат на оние што се обидуваат!