Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Октомври Празните канти, креваат најмногу врева! Кога се брзаш, оди полека! Мажот е главата, а жената e вратот! Молчењето е злато и така никој не слуша! Кога ќе впериш прст, три прста се вперени кон тебе! Со секојa затворена врата, се отвараат две нови! Престани да мислиш и проблемите исчезнуваат! Не надевај се на убав живот. Туку на убав ден, секој ден. Успехот е патешествие, а не дестинација. Ископај бунар пред да ожедниш. Успехот без внатрешен мир е еднаков на нула. За да си стар и мудар, прво треба да си млад и глуп. Не е важно што правиш за децата, туку што си ги научил тие да прават за себе. Паметен човек знае што да каже. Мудар човек знае дали треба да се каже. Подобро повреди ме со вистината, отколку да ме тешиш со лага. Ако сакаш никој да не дознае, не прави. Иднината зависи од многу работи, но најмногу од тебе. Обидот да се заборави саканата личност, е исто како да се запомни личност што не сте ја сретнале. Се е до умот. Како мислиме, такви сме! Грешките, понекогаш се најдобри спомени. Цената е она што го плаќаш, а вредноста е она што го добиваш. Сакај ги оние што ти љубоморат, бидејќи признаваат дека си подобар од нив. Тивките луѓе имаат најгласен ум. Храброст е да се соочиш со стравот. Глупост е да не се плашиш. Заборави го минатото, мисли на иднината. Среќата е највиско ниво на успехот. Сегашноста е кратка, иднината сомнителна, само минатото е сигурно. Она што е глупо за умните, звучи умно на глупавите! Првата пречка не е изговор за откажување! Ако проблемот е решлив, не грижи се. Ако проблемот е нерешлив џабе се грижиш. Никогаш не заборавај го она што ти го велат кога се бесни.