Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Јули Целта на животот е: живот со цел! Автопатот до рајот, минува низ пеколот! Не жали што розата има трење, туку радувај се што трњето имат роза! Ако не можеш да ги убедиш, збуни ги! Ако нема ветар, веслај! Тимската работа е поважна од индивидуалниот успех! Цел без план, е сон! Секое големо достигнување, некогаш било невозможно! Фактите не исчезнуваат со тоа што ги игнорираме! Дијамантите се само парчиња јаглен кои се упорни! Животот е она што се случува, додека правиш планови! Сите лесни проблеми се веќе решени! Очајот е мајка на инвентивноста! Умот е како падобран, не работи доколку не е отворен! Ако веруваш во се што ќе прочиташ, подобро не читај! Се нарекуваме луѓе, но биолошки сеуште сме животни! Модата е толку грда, што мора да се менува секои шест месеци! Не критикувај го она, што не го разбираш! Ден без насмевка, е изгубен ден! Можеш да измамиш чесен човек, но не и да го направиш будала! Подобро запали свеќа, отколку да се жалиш за темнината! Оној што си ја крие болеста, не може да биде излечен! Визија без акција е сон. Акција без визија е кошмар! Ако некој никогаш не згрешил, никогаш не пробал! Надевај се за најдоброто, приготви се за најлошото! Разлика помеѓу генијалноста и лудоста се мери со успехот! Пријателите се подарок, кој си го подаруваш! Кратко задоволство? Долгорочна болка! Лесно е да се биде мудар за другите, тешко е за себе! Размисли пред да зборуваш, разгледај пред да размислиш! Вистинските пријатели ти го забиваат ножот од напред!