Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Мај Ако сте поумни од некој, многумина се поумни од тебе! Богати се оние кои имаат нешто што не се купува со пари! Претпоставката е предупредување, се додека не се случи! Кога даваш молчи! Кога примаш заблагодари се! Тие што не изгубиле, не можат да научат! Имагинацијата е клуч за иновацијата! За да ја скинеш розата, мора да ги почитуваш трњето! Не можеш да промениш од каде доаѓаш, но можеш да избереш каде ќе одиш! Верувај само во половина од она што гледаш и ништо од она што го слушаш! Ако некој сака да паднеш, тоа е бидејќи е под тебе! Колку повеќе ги запознавам луѓето, имам поголема почит спрема животните! Знаењето постои, мудроста се открива! Оној  што зборува за други, на другите им зборува за тебе! Потребни ти се единствено оние, што си им потребен! Ти си она што го правиш, а што правиш зависи од тебе! За да ги разбереш другите, треба да се разбираш самиот! Вистинскиот карактер се гледа во најтешкото! Големите умови разговараат за идеи, просечните за настани, а безумните за луѓе! Јас сум тоа што сакам да бидам, а не она што другите сакаат! Летањето е втора најтешка работа, слетувањето е најтешко! Ако неможеш едноставно да го објасниш, не го разбираш доволно! Млад си само еднаш, a незрел можеш да бидеш цел живот! Тој што успешно те провоцира, те контролира! Фино е да се биде важен, но поважно е да се биде фин! Луѓето се сомневаат на она што го зборуваш, но никогаш на она што го правиш! Умните мислат пред  да зборуваат, глупавите зборуваат пред  да  мислат! Не чекори како да владееш со светот, туку како да не те интересира кој владее со светот! Нешто значи се, за некој што нема ништо! Животот е патешествие, почни да одиш! Не е важно каде си денес, туку каде ќе бидеш утре!