Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Декември Подобро полека некаде, отколку брзо никаде! Не се расправам! Само објаснувам зошто сум во право! Не ти треба некој да те комплетира. Треба само да те прифати комплетно! Заблагодарете им се на оние што ви рекле не, како инаку би направиле сами. Будалата се чуди. Умниот прашува. Жените треба да се сакаат, а не да се разбираат. Непријателите се уништуваат со спријателување! Животот е многу едноставен, а ние упорно го компликуваме! Едноставноста се постигнува многу сложено! За да зборуваш за животот, мора да го живееш! Најголема среќа е ако се знае причината за несреќата! Лесно е да се правиш паметен откога нештата ќе се случат! Страстите полесно се смируваат со сила, отколку со логика. За да бидеш дел од стадото, треба да си овца. Успехот е награда за упорноста. Образованието е она што се заборава, откога се завршува со школувањето! На вратата до успехот пишува буткај. Успехот не се постига со елиминирање на слабостите, туку со усовршување на силите! Секогаш има подобар начин! Зборовите без дела, се празни зборови! Оптимизмот го измислил авионот, а песимизмот падобранот! Сите сме рамноправни, само некои се порамноправни од другите! Фејсбук е најслатката машина за шпионирање на сите времиња! Разумот од секогаш постеол, но не секогаш во разумна форма! Грам пракса вреди повеќе од тон теорија! Живеј како секој ден да ти е последен, еден ден ќе бидеш во право! За да уживаш во радоста, треба да ја споделиш! Циник е човек кој ја знае цената на се, а вредноста на ништо! Љубовта не се подарува, таа се прима! Празноверието го уништува разумот! Добрата забава предизвикува привремена младост!