Вести Интересно Останато Странски Екстра Смешки Совети Мудрости
Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Јуни Однесувај се џентлменски,  дури и кога те третираат варварски! Мирната вода, тече длабоко! Жално е кога се има повеќе пари, отколку што се има разум! Да избегнеш критика, молчи, не прави ништо, биди никој! Верувај во оние што си веруваат себеси! Тие што зборуваат зад грб, се секогаш 2 чекори наназад! Нештата за кои си го даваш животот, се нештата за кои вреди да се живее! Одмаздата со око за око, завршува со многу слепци! Едни водат, други пратат, но никој не е ништо без другиот! Кога им судиме на другите, си судиме самите! Омразата е преголем товар за носење! Не работи лесно, работи правилно! Добрите намери остануваат добри сништа, освен ако не се извршат! Покорисно е кучето што лае, отколку лавот што спие! Секој ден е најдобар ден во годината! Чекори полека, ама чекори! Кога не е правилно, не прави! Кога не е вистина, не кажувај! Најдобро е добро. Подобро е најдобро! Никогаш нема да се пронајдеш, доколку не се соочиш со вистината! Никогаш не е доцна, да се биде она што сакаме да бидеме! Целта е сон со рок на извршување! Подобро од секоја благородна мисла, е личноста што така мисли! Не е важен подарокот, важна е намерата! Не можеш да се ракуваш со тупаница! Непријателите може да те повредат, а лажните пријатели да те убијат! Пријател е оној, пред кој можеш да размислуваш гласно! Радоста е основна форма на благодарност! Инвестицијата во знаење, секогаш носи најдобра камата! Мисли како човек од акција, делувај како човек што мисли! Се живее само еднаш, а ако живееш исправно, еднаш е доволно!