Вести Интересно Странски Останато Екстра
surf.mk Портал на Порталите

© surf.mk Сите права се задржани.

Најнови Смешки! Мудрости! - surf.mk - Портал на Порталите! Корисни совети Facebook Twitter
Смешки Мудрости Корисни совети Мултимедиа За нас
Замрзнете грозје (како што замрзнувате коцки мраз), за да го разладите виното. Разделете го меленото месо на парчиња пред да го замрзнете! Завиткајте ги краевите на бананите со филија, за да им ја продолжите трајноста! Додадете јаболко кај доматите и завиткајте ги со фолија, доматите вака побрзо ќе созреат! Одбележете го крајот на селотејп лентата со чачкалица, за полесно користење следниот пат! Во просторија која мириса на мувла, оставете преку ноќ да постои пресечен кромид, за сузбивање на непријатниот мирис! Измијте ги рацете со сол и оцет, за да го отстраните непријатниот мирис од кромид! Поставете празни шишиња во чизмите, за да не ја изгубат формата! Додадете стари весници на почвата, растенијата ќе растат побрзо! Бричете ги нозете со бебешко масло наместо крем за бричење за ултра мазни нозе! Ако ви влезе прашина во очите, затворете ги и искашлајте се неколку пати! Кога ќе ве касне комарец, премачкајте ја раната со сапун за да ви се намали иритацијата! Доколку ждригате, напијте се малку оцет! Отворете ја устата кога си ставате капки во очите, за помалку да треперите! За да ја дезинфицирате даската за сечење, исчистете ја со бел оцет! Поставете ги старите четки за фарбање во врел оцет 30 минути, за да бидат како нови! Кога пеглате бели алишта, ставете малку бебешка пудра под ракавите, за заштита од потењето! Направете сами, замка за оси! Направете сами, раствор за балончиња од сапуница! Оставете го лимонот еден час во вода пред употреба, за максимално цедење на сокот! За да не плачете додека сечете кромид, џвакајте џвака! За да ги избркате глувците, насолете црн бибер на местата каде ги имате забележано! Пред да заковете шајки за поставување слика на ѕидот, одбележете го местото со паста за заби! За да извадите трње, премачкајте го местото со раствор од вода и готварска сода, почекајте неколку минути и врвот од трњето ќе излезе! Употребете крем за раце да ги исчистите чевлите, на овој начин кожата омекнува и чевлите сјаат! Премачкајте ги прозорците со солена вода, за да не фаќаат мраз! Наквасете ја новата облека во 1:1 раствор од оцет и ладна вода, 15 минути пред првото перење. За да ја зачува бојата! Залепете ги непријатните етикети на облеката со селотејп, за да не ве гребаат по вратот! Испеглајте ја вашата мушама или завеса за туширање со помош на фен за коса! Собирајте ги упатствата од вашите апарати во регистар, можеби ќе ви притребаат некогаш!
01 02 03